Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 08:32

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ευθύνη Εργοδοτών – Κυβέρνησης η έγκαιρη αποπυροδότηση της σοβούσας κρίσης

Ενώπιον της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας προσήλθαν οι ηγεσίες  των συντεχνιών Ξενοδοχουπαλλήλων ΣΕΚ, ΠΕΟ προχθές Δευτέρα όπoυ επεξήγησαν τις θέσεις τους για τα  υποβληθέντα εργατικά αιτήματα μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στις  απευθείας διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης η οποία έληξε στο τέλος του 2018.
 
Οι συντεχνίες ξενοδοχουπαλλήλων ΣΕΚ και ΠΕΟ κατήγγειλαν την  καθόλα αρνητική στάση των Συνδέσμων Ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ  στα υποβληθέντα αιτήματα, τονίζοντας ότι σκοπός τους είναι η ομαλή ανανέωση της συλλογικής σύμβασης  το συντομότερο. 
 
Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ξενοδοχουπαλλήλων ΣΕΚ Μιλτιάδης Μιλτιάδου εξέφρασε την προσδοκία ότι στη μεσολαβητική διαπραγμάτευση θα πρυτανεύσουν σοφότερες σκέψεις προκειμένου να  διατηρηθεί η εργατική ειρήνη και να αποτραπούν δυσμενείς εξελίξεις μεσούσης της θερινής τουριστικής περιόδου. Σε αντίθετη περίπτωση, σημείωσε, η εργατική σύγκρουση  θα είναι βέβαιη και την ευθύνη για τις επιπτώσεις στην οικονομία θα φέρει αποκλειστικά η εργοδοτική πλευρά.

Τά  κύρια  εργατικά αιτήματα:
• Να κατοχυρωθούν νομοθετικά βασικοί όροι της συλλογικής σύμβασης, ειδικότερα τα μίνιμουμ των μισθολογικών κλιμάκων
• Να επανέλθουν όλα τα άρθρα της συλλογικής σύμβασης που διαφοροποιήθηκαν με την Έκτακτη Ειδική Συμφωνία του 2013 2015, όπως ακριβώς αυτά είχαν στη σύμβαση η οποία έληξε την 31.12.2012.
• Παραχώρηση μισθολογικών αυξήσεων ύψους 4% κατ΄ έτος  για διετή συλλογική συμφωνία  που να καλύπτει την περίοδο από 1.1.2019 – 31.12.2020. • Αύξηση της ex gratia μονάδας από €14,95 σε €20,00.
 
Μιχάλης Μιχαήλ, αναπληρωτής γ.γ ΣΕΚ - Ευθύνη των Ξενοδόχων η αποφυγή αναταραχή
Σε δήλωση του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Μιχάλης Μιχαήλ σπεύδοντας να προλάβει τυχόν εργασιακές καταιγίδες, τόνισε πως η διαφορά στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία πρέπει να γεφυρωθεί το συντομότερον πριν από την τουριστική αιχμή Ιουλίου – Αυγούστου. Καλούμε τους Συνδέσμους Ξενοδόχων να αντικρύσουν τα  υποβληθέντα αιτήματα με καλή πίστη συμβάλλοντας στην υπογραφή νέας συλλογικής συμφωνίας η οποία να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων που διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, βελτίωση ωφελημάτων και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, που έχουν πληγεί βαρύτατα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Δεν επιθυμούμε  διασάλευση  των εργασιακών σχέσεων στο νευραλγικό τομέα του τουρισμού,  αλλά αν οι ξενοδόχοι επιδείξουν άτεγκτη στάση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, το συνδικαλιστικό κίνημα θα αντιδράσει ενωμένο σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, υπογράμμισε. Παράλληλα, καλούμε την κυβερνητική πλευρά να επενεργήσει προληπτικά στη Μεσολάβηση για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις με επιβλαβείς επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, την κοινωνία και στην οικονομία ευρύτερα, κατέληξε.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo