Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 08:33

Προσβολή για την Κύπρο η απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ελλάδα - Η ΣΕΚ δεν πρόκειται να ανεχθεί κανένα πισωγύρισμα - Επείγει η υλοποίηση του έργου

Η ΣΕΚ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και σε μεγάλη λεπτομέρεια τα όσα τεκταίνονται τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Η παρούσα κυβέρνηση από τον περασμένο Νοέμβριο ανέθεσε στην υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου να εκπονήσει σχετικές μελέτες και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή τρέχουν και υλοποιούνται συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές.

Το αίτημα για θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας είναι άρρηκτα συνυφασμένο με ζωτικούς, κοινωνικούς, τουριστικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς αλλά και εθνικούς λόγους που αφορούν στην καθημερινή διαβίωση και την ίδια την ύπαρξη του Κυπριακού Ελληνισμού.

Η ΣΕΚ, ήδη με σχετική επιστολή που απέστειλε έγκαιρα προς την υφυπουργό  ανεπιφύλακτα υποστηρίζει και στηρίζει το συγκεκριμένο αίτημα. Το Κίνημα μας ακράδαντα πιστεύει πως, υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από τα Κοινοτικά Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης ή άλλα, όπως τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα που αποσκοπούν στην ευκολότερη σύνδεση των απομακρυσμένων και απομονωμένων περιοχών με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επανερχόμενοι σήμερα στο θέμα αυτό είναι για να εκφράσουμε εκ νέου την στήριξη μας στις προσπάθειες της υφυπουργού Ναυτιλίας και να δηλώσουμε με παρρησία πως, δεν πρόκειται να δεχθούμε ή και να ανεχθούμε κανένα πισωγύρισμα ή τυχόν τεχνικά εμπόδια που εξυπηρετούν στενά επαγγελματικά συμφέροντα.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα της μεγάλης και ισχυρής πλειοψηφίας των πολιτών και σ’ αυτό τον αγώνα η ΣΕΚ είναι μπροστάρης τα τελευταία, 20 τουλάχιστον χρόνια.

Το πλοίο που θα συνδέει ακτοπλοϊκά, μόνιμα και σταθερά την Κύπρο και την Ελλάδα, στο μυαλό του κόσμου έχει ήδη σαλπάρει.

Όχι λοιπόν σε κανένα πισωγύρισμα γιατί η πολύχρονη απουσία του αποτελεί ντροπή και προσβολή, αφού κάποιοι συνειδητά ή άλλως πως άφησαν την Κύρπο αποκομμένη ακτοπλοϊκά από τον υπόλοιπο Ελληνισμό.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της σύνδεσης, της αποκατάστασης της τάξης και της άρσης της αδικίας.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo