Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 12:32

Προκλητικά αναπάντητο αίτημα της ΣΕΚ για διόρθωση απαράδεκτων τραπεζικών χρεώσεων - ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΙΩΠΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για τις χρεώσεις των τραπεζών

Την τακτική της περίεργης σιωπής ακολουθούν εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες η Κεντρική Τράπεζα αλλά και η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), στις οποίες η ΣΕΚ υπέβαλε γραπτό – δια χειρός – αίτημα για να ασκήσουν την επιρροή τους για άρση σειράς τραπεζικών χρεώσεων που κρίνονται ως απαράδεκτες και πλήττουν κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι π.χ. οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και άτομα με περιορισμένα εισοδήματα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σαν τέτοιες χρεώσεις αναφέρονται κυρίως:

(α) η επιβολή χρεώσεων για ανάληψη μετρητών από τα ταμεία,

(β) η είσπραξη €2 για την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφελείας, (π.χ. ΑΤΗΚ, ΑΗΚ, Υδατοπρομήθεια κλπ) και

(γ) η χρέωση με €2 της προσωρινής εκτύπωσης κατάστασης λογαριασμού.

Αυτές οι χρεώσεις, όπως βέβαια και άλλες, που δημοσιεύονται ήδη στις ιστοσελίδες των τραπεζών, λειτουργούν τιμωρητικά σε βάρος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς επίσης και σε βάρος όλων εκείνων των πολιτών που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Στις επιστολές τόσο προς το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας όσο και προς την Πρόεδρο της ΕΠΑ, εκτός των πιο πάνω, τονίζονται και τα εξής:

«Η αύξηση κατά 100%, (από το €1 στα €2), του τέλους εξόφλησης των λογαριασμών είναι προκλητική και δείχνει μια τάση αχορταγίας από πλευράς των τραπεζών.

Η άποψη ότι, οι τράπεζες λειτουργούν σε μια ελεύθερη οικονομία δεν πρέπει να παρεξηγείται και να δημιουργεί άλλοθι για υπερβολικές και αδικαιολόγητες χρεώσεις, καθότι ελεύθερη οικονομία δεν σημαίνει και ελεύθερη Κέρκυρα ή πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ασυδοσία σε βάρος των πολιτών».

Οι επιστολές της ΣΕΚ επιδόθηκαν δια χειρός στις 16 Απριλίου 2019 στα γραφεία και των δύο και έκτοτε, αν και πέρασαν περισσότερο από τρεις μήνες, δεν υπήρξε καμία απάντηση και καμία ανταπόκριση με αποτέλεσμα οι πολίτες να εξακολουθούν να είναι έρμαιο στα χέρια των εμπορικών τραπεζών, κάποιες εκ των οποίων πολλαπλασιάζουν τις χρεώσεις με σχετικές αναρτήσεις στις ιστοσελίδες τους.

Γίνεται κατανοητό πως οι εμπορικές τράπεζες δεν ασκούν κοινωνική πολιτική, αλλά μπορούν, (όπως έχει γίνει πρόσφατα από συγκεκριμένη τράπεζα), να δουν με ιδιαίτερη ευαισθησία συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR). Την ίδια στιγμή στη βάση της προώθησης της ψηφιοποίησης, μπορούν στο μεταβατικό στάδιο να δώσουν κίνητρα χρήσης των εναλλακτικών επιλογών, αντί αντικίνητρα επιβάρυνσης της χρήσης των τραπεζικών ταμείων.

25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo