Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 14:46

Οφειλόμενη απάντηση στο ΚΕΒΕ - Ώρα ενίσχυσης των μισθών των εργαζομένων

Η συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αποδοθεί στους εργαζόμενους το μερίδιο που τους αναλογεί. Ήδη, έχει ξεκινήσει σε πολλούς τομείς και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων και η ΣΕΚ διεκδικεί, στη βάση του διαλόγου και της τεκμηρίωσης, τη βελτίωση μισθών και ωφελημάτων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα επέδειξε την περίοδο της κρίσης τεράστια υπευθυνότητα και λειτούργησε καταλυτικά στη διάσωση της Κυπριακής οικονομίας, στηρίζοντας την έμπρακτα μαζί με τους εργαζόμενους και τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Αναμένουμε λοιπόν όπως αυτή η στάση εκτιμηθεί από τους εργοδότες αντιμετωπίζοντας με τον ανάλογο σεβασμό το συνδικαλιστικό κίνημα. Υπενθυμίζουμε ότι ο αλληλοσεβασμός και η υπευθυνότητα των Κοινωνικών Εταίρων αποτέλεσε διαχρονικά τον ακρογωνιαίο λίθο για να υπάρξει ευημερία και εργατική ειρήνη στην Κύπρο.

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, η ΣΕΚ θεωρεί εντελώς άστοχη και αδικαιολόγητη την επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα από τα χείλη του Προέδρου του ΚΕΒΕ στη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση τους. Τέτοιες συμπεριφορές υπονομεύουν το εργασιακό σύστημα του τόπου και προσβάλλουν το συνδικαλιστικό κίνημα του οποίου την υπευθυνότητα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πολλές φορές έχει αναδείξει.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo