Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 12:22

Ταύτιση θέσεων ΣΕΚ και Υπουργού Υγείας στο θέμα του ΓΕΣΥ - Συνάντηση υπουργου Υγείας με την ηγεσία της ΣΕΚ

Δεν υπάρχει πισωγύρισμα στο μείζον θέμα της εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης στη νεοεκλεγείσα ηγεσία της ΣΕΚ, σε συνάντηση τους σήμερα στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός τόνισε ότι το ΓΕΣΥ θα εφαρμοσθεί σταδιακά μέχρι το 2020 στη βάση της καταληκτικής συμφωνίας του προέδρου της Δημοκρατίας με τα κοινοβουλευτικά κόμματα στις 13 Σεπτεμβρίου 2016. Ο υπουργός, διαμήνυσε ότι οι όποιες προσπάθειες για διαφοροποίηση από τα συμφωνηθέντα στο προεδρικό, μόνο ζημιά προκαλούν, καλώντας τα κόμματα να στηρίξουν σταθερά τις ληφθείσες αποφάσεις.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας επαναβεβαίωσε τη σθεναρή προσήλωση του κινήματος στο ΓΕΣΥ, με σκοπό την εφαρμογή καθολικού μονοασφαλιστικού συστήματος υγείας υπό την εποπτεία του ΟΑΥ, το οποίο θα παρέχει ποιοτική ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους πολίτες.

Η ΣΕΚ, σημείωσε, χαιρετίζει τη σαφή δέσμευση του υπουργού για εφαρμογή του ΓΕΣΥ μέχρι το 2020 εκφράζοντας την ευαρέσκεια της για την συνέπεια και επιμονή του υπουργού στα συμφωνηθέντα. Η ΣΕΚ θα συνεργασθεί πλήρως με τον υπουργό και θα συμβάλει συνειδητά με όλες τις δυνάμεις της, στη διαδικασία υλοποίησης του Σχεδίου, με άμεση προτεραιότητα την αυτονόμηση των κρατικών νοσοκομείων.

Η ΣΕΚ, κατέληξε, ο κ. Μάτσας καλεί τα κόμματα να επιδείξουν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή  συμφέροντα, να συμβάλουν στο μέγιστο ώστε το παλλαικό όραμα για απόκτηση σύγχρονου συστήματος υγείας να γίνει χειροπιαστή πραγματικότητα στα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα.

Κανένα πισωγύρισμα  στην υπόθεση του ΓΕΣΥ, δεν δικαιολογείται.                  

Η νέα ηγεσία της ΣΕΚ χαιρετίζει την υπουργική δέσμευση και απαιτεί εφαρμογή των συμφωνηθέντων  στο προεδρικό χωρίς καμία παρέκκλιση

1 Μονοσφαλιστικό ΓΕΣΥ

2 Μοναδικός παροχέας ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας   (ΟΑΥ)

3 Έγκαιρη αυτονόμηση κρατικών νοσηλευτηρίων

4 Άμεση προώθηση του λογισμικού συστήματος

5 Ταυτόχρονη ψήφιση των δύο νομοσχεδίων

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo