Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 22:39

Συνάντηση γ.γ ΣΕΚ με τον επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο - Σημαντικός ο ρόλος της ΣΕΚ στη διαδικασία του Ευρωπαικού Κοινωνικού Διαλόγου

Θέματα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικοοικονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζήτησαν ο γγ της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας με τον Επικεφαλή του γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Ανδρέα Κεττή. Αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος που επιτελεί η  ΣΕΚ στη διαδικασία Κοινωνικού Διαλόγου και διαβούλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως πλήρες και ενεργό μέλος των ευρωπαϊκών συνδικάτων (ETUC). Αντηλλάγησαν απόψεις σε σχέση με τον ρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαδραματίσει για βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής και την άρση των πολιτικών που οδηγούν στη λιτότητα ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΕ αποτρέποντας  την έξαρση στοιχείων ευρωσκεπτικισμού και φαινομένων αντιπαράθεσης με τις αρχές και αξίες της ΕΕ.
Συμφωνήθηκε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ενισχύσει την πορεία εμβάθυνσης των δομών της με κύριο αποδέκτη τον πολίτη.
Προς αυτή την κατεύθυνση τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ευρωπαϊκού κοινωνικού Πυλώνα και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι κοινωνικοί εταίροι και άλλοι φορείς που ενισχύουν το δημοκρατικό πρόσωπο της ΕΕ, με ανάλογη ενίσχυση του ευρωκοινοβουλίου. Η ΣΕΚ στο πλαίσιο της κοινής διαβούλευσης με του Κύπριους εκπροσώπους στην ΕΟΚΕ έχει καταθέσει
συγκεκριμένες εισηγήσεις. Στο μεταξύ το γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
στην Κύπρο σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της ΕΕ και την κυπριακή αντιπροσωπεία της ΕΟΚΕ διοργανώνουν ημερίδα στις 5 Δεκεμβρίου στις 6 με 8.30 στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία με θέμα: Η κοινωνική διάσταση της ΕΕ Στη ημερίδα η ΣΕΚ θα εκπροσωπηθεί από στελέχη  του Κινήματος.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo