Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 10:39

Υπουργός Εργασίας προς Εργοδότες: Μην μειώσετε μισθούς λόγω ΑΤΑ

Έκκληση προς τους εργοδότες έχει απευθύνει πρόσφατα  η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου καλώντας τους να μην προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών λόγω του αρνητικού προσήμου στην ΑΤΑ το 2017. Η κ. Αιμιλιανίδου απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς την ηγεσία των κοινωνικών εταίρων, ΚΕΒΕ, ΟΒΕ, ΣΕΚ, ΠΕΟ ΔΕΟΚ, με την οποία αναφέρεται στο θέμα της ρύθμιση της ΑΤΑ επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί προς όλους τους εργαζόμενους ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε μειώσεις μισθών λόγω του αρνητικού πρόσημου της ΑΤΑ για το 2017. Ζήτησε ταυτόχρονα από  τους εργοδότες όπως συμφωνήσουν με την πρόταση της δίδοντας την απάντηση τους μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Η Υπουργός, πάντως, διαβεβαίωσε τους Κοινωνικούς Εταίρους πως ο κοινωνικός διάλογος για την τελική ρύθμιση της ΑΤΑ θα συνεχισθεί με τον νέο χρόνο καθορίζοντας ως  χρονικό ορίζοντα κατάληξης το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Θετική απάντηση ΣΕΚ

Η ΣΕΚ αποδέχθηκε την πρόταση της υπουργού Εργασίας για μη εφαρμογή καθόλη τη διάρκεια του 2017 οποιασδήποτε μείωσης στους μισθούς των εργαζομένων λόγω ΑΤΑ. Σε απαντητική του επιστολή ο γ.γ. Ανδρέας Φ. Μάτσας σημειώνει πως «παραμένουμε συνεπείς στην προσπάθεια για ρύθμιση της ΑΤΑ στο πλαίσιο ενός δομημένου και στοχευμένου διαλόγου έτσι ώστε να επέλθει τελική συμφωνία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. Εξέφρασε, παράλληλα, την προσδοκία ότι οι Εργοδότες θα επειδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα προκειμένου να επιτευχθεί συνολική διευθέτηση του ζητήματος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΤΑ παγοποιήθηκε το 2012 ως μέτρο για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με απαίτηση της τρόικας και κατόπιν  συναίνεσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo