Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 11:38

ΩΡΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ - Θετικοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης από το β’ τρίμηνο 2015

Τούτη την περίοδο που η οικονομία κινείται σε θετικούς ρυθμούς θα πρέπει να ξεκινήσει σταδιακά και λελογισμένα η βελτίωση των μισθών των εργαζομένων προκειμένου να εισπράξουν το μερίδιο που τους αναλογεί από την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η ΣΕΚ δεν θα αποδεχθεί να κατανέμεται ο παραγόμενος πλούτος μόνο στα κέρδη των επιχειρήσεων γιατί κάτι τέτοιο θα πλήξει την κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, εγκυμονεί κινδύνους για δημιουργία στασιμότητας και ύφεσης αφού χωρίς βελτίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων δεν θα υπάρξει υγιής αύξηση της ζήτησης στην αγορά.

Ο γ.γ. της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας δήλωσε πως είναι η ώρα να σταματήσει η επίθεση στους μισθούς, οι εργοδότες να σεβαστούν τις συλλογικές συμβάσεις και να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο κοινωνικός διάλογος ο οποίος αποτελεί σημαντική κληρονομιά και ουσιώδες κεφάλαιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Υπογράμμισε πως η αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και η σταδιακή αύξηση των μισθών αποτελούν σημαντικό μέσο για οικονομική ανάπτυξη ειδικά τώρα που διαπιστώνεται αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων λόγω μείωσης μισθών.

Στην πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρώτο 6μηνο του 2017 τονίζεται ότι «το ποσοστό των Κυπρίων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε σημαντικά (το 2015 έφτασε στο 28,9 %) και είναι πλέον ένα από τα υψηλότερα στην ΕΕ.  Ιδίως το ποσοστό των ατόμων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας  και το ποσοστό των νοικοκυριών με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας ήταν σε άνοδο το 2015.» Η Ε.Ε. κάλεσε τα κράτη - μέλη και τους κοινωνικούς εταίρους να αποφεύγουν την επιδείνωση της φτώχειας στην εργασία.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo