Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 18:03

Ανεστάλη η 12ωρη Απεργία στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ στην Λευκωσία

Το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ αποφάσισε σε συνέλευση του που πραγματοποιήθηκε στις 11:00πμ Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, να αναστείλει την 12ωρη απεργία η οποία άρχισε από τις 6:15 το πρωί.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ο οποίος κάλεσε σε σύσκεψη τους εκπροσώπους της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στην σύσκεψη με τον Υπουργό παρευρέθηκε  εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και αποφασίσθηκε η αντιμετώπιση των προβλημάτων στελέχωσης με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός θα καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη 20/2/2018 για την άμεση αποδέσμευση 10 θέσεων για να καλυφθούν οι πιο επείγουσες ανάγκες και στην συνέχεια να προχωρήσει η πλήρωση των υπολοίπων θέσεων εργασίας.

Για τα υπόλοιπα προβλήματα που αφορούν τον εξοπλισμό, τα πιλοτικά προγράμματα μείωσης των λιστών αναμονής, τις χρονοβόρες διαδικασίες και την υγιεινή ασθενών, θα συζητηθούν άμεσα με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα αρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Οικονομικών, με σκοπό να λυθούν εντός 15 ημερών.     

Η απόφαση για την δυναμική αντίδραση λήφθηκε την Τετάρτη 14/2/2018  το πρωί σε συνέλευση του προσωπικού και ήταν ομόφωνη. Υπήρξε προειδοποίηση γραπτώς από τις 29 Ιανουαρίου 2018 για δυναμικά μέτρα μετά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επίλυση των προβλημάτων που τέθηκαν από την περσινή χρονιά.  Σε επιστολή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας με ημερομηνία 16/5/2017 δόθηκαν υποσχέσεις για διευθέτηση των προβλημάτων χωρίς όμως να υπάρχει καμία ενέργεια για επίλυση τους. 

Τα προβλήματα κρίνονται ως πολύ σοβαρά και επηρεάζουν την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Οι καθαρίστριες λόγω υποστελέχωσης, ειδικά τα βράδια, καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα χειρουργεία και αμέσως μετά απασχολούνται στη κουζίνα του Νοσοκομείου για να παρασκευάζουν φαγητό, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο όλους τους κανόνες υγιεινής.

Προβλήματα στελέχωσης και πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που είναι εκτός λειτουργίας υπάρχουν στο τμήμα αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων, στην αιμοληψία, τους καθαριστές, στο αρχείο, τους κλητήρες και στα αστικά ιατρικά κέντρα. 

Το προσωπικό του Νοσοκομείου και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που το εκπροσωπούν, εκφράζουν την συμπάθεια τους προς τους ασθενείς που ταλαιπωρήθηκαν. Δυστυχώς το προσωπικό υποχρεώθηκε να λάβει δυναμικά μέτρα  τα οποία έχουν κύριο μέλημα τους την προστασία των ασθενών. Για τους ασθενείς που νοσηλεύονται, είχε διευθετηθεί και εργάστηκε προσωπικό ασφαλείας.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo