Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 12:07

Απεργία εργατικού προσωπικού στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας σαν αντίδραση για την αποξήλωση των υπηρεσιών του μέσω της ανάθεση των εργασιών στον ιδιωτικό τομέα

Πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 31/10/2018, από το εργατικό προσωπικό, 24ωρη προειδοποιητική απεργία στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας σαν αντίδραση για την αποξήλωση των υπηρεσιών του μέσω της ανάθεση των εργασιών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια ,επικαλούμενος αλλά και εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση και την αποστελέχωση , έχει προχωρήσει σε ανάθεση εργασιών στον ιδιωτικό τομέα σε όλο σχεδόν το φάσμα των δραστηριοτήτων του .Έχει φροντίσει να μην επιδιορθώσει το στόλο των ειδικών οχημάτων που διέθετε για την συντήρηση και απόφραξη των φρεατίων και έχει καθηλώσει τα υφιστάμενα επικαλούμενος το ψηλό κόστος συντήρησης λόγω της ηλικίας τους. Σαν αποτέλεσμα των πιο πάνω έχει προχωρήσει στην ανάθεση των υπηρεσιών αυτών στον ιδιωτικό τομέα με τεράστιο επιπρόσθετο κόστος.

Κατά τον ίδιο τρόπο ενήργησε και με άλλες δραστηριότητες του οργανισμού όπως η ανύψωση καλυμμάτων στους δρόμους, μικροκατασκευές οικοδομικού χαρακτήρα και συνδέσεις οικιών με το σύστημα.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι οργανώσεις μας μαζί με τους εργαζόμενους, προειδοποιούσαμε τον οργανισμό με κάθε ευκαιρία για την κάθετη διαφωνία μας με την πολιτική αυτή ,πλην όμως φαίνεται ότι όχι μόνο δεν ληφθήκαμε υπόψιν αλλά ο οργανισμός έχει παγοποιήσει και τη απόφαση που πήρε το 2016 ,  για πρόσληψη αριθμού εργαζομένων για αναπλήρωση των κενών θέσεων από τις αφυπηρετήσεις εργατικού δυναμικού, προκειμένου να γίνει κατορθωτή η εκτέλεση των εργασιών αυτών από τις υπηρεσίες του Συμβουλίου.

Συντεχνίες και εργαζόμενοι γνωρίζουν την ουσιαστική και ουσιώδη υπηρεσία που το Συμβούλιο προσφέρει προς την κοινωνία και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα χειριστούμε με πολύ φειδώ και υπευθυνότητα την όλη διαφορά με στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν. Το μόνο μέλημα μας είναι η παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικων υπηρεσιών προς τους πολίτες.


ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ


ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ  

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo