Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 08:25

Συνεχίζεται η επ αόριστον απεργία των εργαζόμενων στις εταιρείες TEN GROUP SERVICES και J & P Overseas

Συνεχίζεται η  επ απόριστον απεργία των εργαζόμενων στις εταιρείες TEN GROUP SERVICES και J & P Overseas, έξω απο τα κέντρικά γραφεία της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή μισθών και ωφελημάτων.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων συνδέεται και με τα γνωστά προβλήματα που έχουν προ μηνών εμφανιστεί και σε εργαζόμενους της εταιρείας στο εξωτερικό, πολλοί από τους οποίους επέστρεψαν στην Κύπρο απλήρωτοι και οι οποίοι  δεν δικαιούνται  εισόδημα από το ανεργιακό ταμείο αφού η εταιρεία από τον Δεκέμβριο του 2016 δεν κατέβαλε τις υποχρεώσεις της  στις κοινωνικές ασφαλίσεις.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων ΣΕΚ κατανοεί πλήρως τη δεινή θέση που βρίσκονται 570 εργαζόμενοι στην Κύπρο και στο εξωτερικό αφού η μη καταβολή μισθών προκαλεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στις οικογένειες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι εδώ και αρκετό καιρό υπομένουν αυτή την κατάσταση θέλοντας να δώσουν χρόνο στον όμιλο Ιωάννου & Παρασκευαϊδη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Οι υποσχέσεις ωστόσο του ομίλου δεν τελεσφόρησαν και οι εργαζόμενοι δεν είχαν άλλη επιλογή από την κλιμάκωση των μέτρων που άρχισαν στις 31 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε στην «Εργατική φωνή» ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιαννάκης Ιωάννου  οι εργαζόμενοι χόρτασαν από τις υποσχέσεις οι οποίες ωστόσο δεν έχουν γίνει πράξη.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo