Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 17:18

Η λειτουργία του ΓεΣΥ να μην διαταράξει κοινωνικές ισορροπίες που σχετίζονται με συνταξιοδοτικές παροχές - • Επιστολή γ.γ ΣΕΚ στους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας

Η ΣΕΚ ζητά τάχιστη τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας έτσι ώστε η εφαρμογή του ΓεΣΥ να μην ανατρέπει κοινωνικές ισορροπίες οι οποίες απορρέουν  από τα ωφελήματα που  άπτονται των συνταξιοδοτικών παροχών. Αυτό επισημαίνεται σε  επιστολή του γενικού γραμματέα της ΣΕΚ  Ανδρέα Φ. Μάτσα προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας Χάρη Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Ιωάννου,  αντιστοίχως.  Το περιεχόμενο της  επιστολής παρατίθεται στη συνέχεια.

<< Αναφορικά με τη διαπίστωση για τη μη εξαίρεση των Ταμείων Προνοίας και των ευρύτερων Συνταξιοδοτικών Ταμείων και παροχών από τη Νομοθεσία που αφορά τη λειτουργία του ΓεΣΥ, παρακαλώ όπως σημειωθούν τα πιο κάτω:

1. Φαίνεται ότι έχει υιοθετηθεί αυτούσια η αναφορά στον καθορισμό της έννοιας του εισοδήματος όπως αυτή προκύπτει στον Περί Φορολόγησης του Εισοδήματος Νόμο, χωρίς να συμπεριληφθεί η πρόνοια του εν λόγω Νόμου που αφορά τις εξαιρέσεις.

2. Ως θέμα αρχής, όποιες παροχές λαμβάνονται στη βάση του συνταξιοδοτικού ωφελήματος (π.χ. Ταμεία Προνοίας, εφάπαξ ποσά των Ταμείων Σύνταξης),  επιβάλλεται όπως εξαιρούνται από τις όποιες φορολογικές επιβαρύνσεις, μέσα και στο πλαίσιο για αναβάθμιση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών που προωθεί η Κυβέρνηση.

3. Τα ποσά που ενδεχομένως να προκύπτουν από τη μη εξαίρεση αυτών των παροχών δεν έχουν συνυπολογιστεί στον σφαιρικό προϋπολογισμό του ΓεΣΥ και δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό του ΟΑΥ.

Με βάση τα πιο πάνω, η ΣΕΚ ζητά όπως προωθηθεί άμεσα η απαιτούμενη τροποποίηση στη Νομοθεσία, έτσι ώστε η εφαρμογή του ΓεΣΥ να λειτουργήσει υποστηρικτικά για το σύνολο της κοινωνίας χωρίς να ανατρέπει άλλες κοινωνικές ισορροπίες οι οποίες προκύπτουν από τα ωφελήματα που σχετίζονται με τις συνταξιοδοτικές παροχές.>>

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα  Αιμιλιανίδου και  τον Πρόεδρο  του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας  Θωμά Αντωνίου.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo