Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 12:49

Συμφωνία για διαχείριση των ρυθμίσεων ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης που προβλέπονται στις συλλογικές συμβάσεις ενόψει της υλοποίησης του ΓεΣΥ

Η συμφωνία που υπογράφηκε τη χθες Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου από τους οι κοινωνικούς  εταίρους προβλέπει:

• Για την περίοδο από 1/3/2019 μέχρι 31/5/2019, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν πλήρως τις εισφορές στα υφιστάμενα συντεχνιακά σχέδια ασφάλισης υγείας με βάση τις σχετικές συλλογικές συμβάσεις. Οι εισφορές αυτές θα γίνονται παράλληλα με τις εισφορές που θα γίνονται για σκοπούς ΓεΣΥ.

• Για την περίοδο 1/6/2019 μέχρι και 31/5/2020 οι εκατέρωθεν εισφορές στα συντεχνιακά Ταμεία Υγείας, μειώνονται κατά το ήμισυ.

• Την 1/6/2020, με την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ, οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών στα συντεχνιακά Ταμεία Υγείας τερματίζονται. Νοείται πως η πιο πάνω ρύθμιση, νοουμένου ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των μερών, σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζουν την εισαγωγή, εφαρμογή ή διατήρηση συμπληρωματικών ρυθμίσεων ασφάλισης υγείας για υπηρεσίες φροντίδας υγείας που δεν παρέχονται μέσω του ΓεΣΥ.

Για τις περιπτώσεις όπου λειτουργούν Σχέδια Υγείας πέραν των συντεχνιακών Ταμείων Υγείας συμφωνημένα σε Συλλογικές Συμβάσεις, θα γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών.

 

simfonia gesy

 

 

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo