Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 09:00

Μαρτύριο ο Γολγοθάς, πηγή χαράς η Ανάσταση - Αιώνια μηνύματα στέλνει η σταυρική θυσία του Κυρίου

Τούτες τις κρίσιμες ώρες που η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός ζουν στην τροχιά της πορείας προς την Ανάσταση, που διέρχεται διαμέσου του Γολγοθά και της σταυρικής θυσίας, ας αφυπνισθούμε και ας εγκαταλείψουμε την πεζή καθημερινότητα.

Ας αφήσουμε την αδράνεια και τον εφησυχασμό και με ηρεμία και συναίσθηση ευθύνης να εισέλθουμε στη σφαίρα του Μυστηρίου.

Με καθαρή σκέψη να αφουγκραστούμε τα όσα δυνατά και αιώνια μηνύματα μας στέλνει η εορτή του Πάσχα. Αυτή τη Μεγάλη και Αγία Εβδομάδα ας προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε. Να βρούμε όραμα και ελπίδα.  Να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά, ανθρώπινα και να ρυθμίσουμε την πυξίδα μας προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στο πνεύμα των ημερών, της σταυρικής θυσίας και της Ανάστασης, ας προσπαθήσουμε ο καθένας με το δικό του τρόπο, να βοηθήσουμε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Τον άνεργο, τον άπορο, τον ανάπηρο, το φτωχό, τον άρρωστο.

Όλοι οι άνθρωποι τούτες τις ώρες, έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, στη χαρά, στην ευημερία και στη ζωή. Γι’ αυτό όσοι μπορούν ας φορτωθούν τώρα και το σταυρό των αδυνάτων.

Το ανέβασμα στο Γολγοθά, η σταυρική θυσία και το Μαρτύριο, η ταφή και η Ζωηφόρος Ανάσταση στέλνουν πολλαπλά μηνύματα προς πολλαπλές κατευθύνσεις.

Μηνύματα αφύπνισης, ελπίδας, αισιοδοξίας, αλληλεγγύης, απελευθέρωσης, προόδου και προοπτικής για κάτι καλύτερο.

Καλή Ανάσταση.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo