Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Πληροφορίες και κανονισμοί κατασκήνωσης

Η επιτυχία μιας κατασκήνωσης εξαρτάται από την καλή πρόθεση των διοργανωτών, του Αρχηγού, των Ομαδαρχών καθώς επίσης από το πνεύμα και τη θέληση των κατασκηνωτών για αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση, αυτοσεβασμό, σεβασμό στο περιβάλλον, στην ομαδική εργασία, και την εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας.

Η συμβολή κάθε γονέα για τη σωστή προετοιμασία του παιδιού που θα συμμετάσχει στην κατασκήνωση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.    

                 Γενικοί Κανονισμοί της κατασκήνωσης

 • Αυστηρή τήρηση του ωραρίου και του ημερήσιου προγράμματος.
 • Φροντίδα και καθαριότητα στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους.
 • Συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης.
 • Σεβασμός στην τήρηση της ώρας κοινής ησυχίας.
 • Προστασία και σεβασμός των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης.
 • Οι κακόβουλες ζημιές θα επιβαρύνουν αυτούς που τις προκάλεσαν.
 • Δεν απομακρυνόμαστε από τον χώρο της κατασκήνωσης χωρίς άδεια.
 • Απαγορεύεται αυστηρά η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
 • Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλους τους χώρους.
 • Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς.
 • Απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, εκτός αν πρόκειται για διεκπεραίωση ειδικής μελέτης και αυτό μπορεί   να γίνει με εξασφάλιση άδειας από τον/την αρχηγό της κατασκήνωσης.
 • Aπαγορεύεται η Βία και η οποιασδήποτε μορφής κακομεταχείριση (σωματική ή λεκτική) από κατασκηνωτή σε κατασκηνωτή ή από κατασκηνωτή σε ομαδάρχη ή προς τον αρχηγό. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες ενέργειες, η απομάκρυνση από την κατασκήνωση θα είναι άμεση.

Η έξοδος ή η παραλαβή των παιδιών ενδιάμεσα της περιόδου γίνεται μόνο από τους γονείς ή από τρίτους με θεωρημένη εξουσιοδότηση. Σε περίπτωση που έχει ορισθεί κηδεμόνας, αυτό πρέπει να γνωστοποιείται εγγράφως.

Παιδιά που έχουν χρόνια προβλήματα όπως: αναπνευστικά, συμπεριφοράς, αλλεργίες, νευρολογικά (κρίσεις επιληψίας) κ.α., είναι υποχρεωτικό να ενημερώνουν τη διεύθυνση πριν την εγγραφή τους και κατά την είσοδο τους σε αυτή.

Παιδιά που ακολουθούν χρόνια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να ενημερώσουν τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης με την υποβολή της αίτησης και πριν από την είσοδο τους στην κατασκήνωση.

Για τα Ιατρικά συμβάντα των παιδιών κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην κατασκήνωση, ο/η αρχηγός της κατασκήνωσης ενημερώνει άμεσα τους γονείς. Εάν κριθεί πως τα παιδιά πρέπει είτε να επισκεφθούν νοσοκομείο, τότε θα μεταφερθούν από τον αρχηγό της κατασκήνωσης και θα ενημερωθεί έγκαιρα οι γονιοί (ακόμη και για προληπτικούς λόγους).

Οι οργανωμένες δραστηριότητες για τα παιδιά εντός και εκτός της κατασκήνωσης θεωρούνται αποδεκτές από γονείς και παιδιά, εκτός εάν έχει δοθεί διαφορετική ενημέρωση από τους γονείς.

Στελέχη, γονείς αλλά και παιδιά με αποκλίνουσα συμπεριφορά, θα πρέπει να αποχωρούν από την κατασκήνωση. 

ΣΗΜ: Η παραβίαση και η μη τήρηση των κανονισμών, συνεπάγεται την άμεση απομάκρυνση του κατασκηνωτή από τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης χωρίς άλλη προειδοποίηση.

 

Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους τα πιο κάτω:

1 κουβέρτα, 2 μαξιλαροθήκες, 4 σεντόνια για μονό κρεβάτι, 2 πετσέτες προσώπου, 1 πετσέτα μπάνιου, 2 σαπούνια,             1 οδοντόβουρτσα, 1 οδοντόπαστα, 1 κτένα, 1 παγουρίνο, μακρύ παντελόνι, φόρμες γυμναστικής, πουλόερ, εσώρουχα, μαντηλάκια, 1 ζεύγος παπούτσια, 1 ζεύγος παπούτσια αθλητικά, παντόφλες πλαστικές, 2 μαγιό για κολύμβηση

Κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης θα γίνουν παιχνίδια τύπου «survivor» και θα πρέπει τα παιδιά να έχουν μαζί τους παλιά ρούχα και παπούτσια.

Τηλεφωνήματα

Ένας από τους στόχους της Κατασκήνωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στο παιδί να ζήσει ένα μικρό έστω χρονικό διάστημα μακριά από το οικείο του περιβάλλον. Αυτό θα το βοηθήσει να λύσει μόνο του κάποια προβλήματα, να αποκτήσει αυτονομία και να αναπτύξει γενικά την προσωπικότητά του. Σ’ αυτό θα το βοηθήσουν ο Αρχηγός και τα άλλα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού της Κατασκήνωσης. Η συχνή τηλεφωνική επαφή των γονιών με το παιδί, προκαλεί δυσκολίες στη γρήγορη προσαρμογή του στο περιβάλλον της Κατασκήνωσης. 

Δεν συστήνονται τα τηλεφωνήματα. Αν υπάρχει σοβαρός λόγος επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους   της   κατασκήνωσης στο τηλέφωνο 22922103 ή στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Τα παιδιά θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας από τον τηλεφωνικό θάλαμο της κατασκήνωσης μέσω καρτοτηλεφώνου. Γι’ αυτό όσοι θα κάνουν χρήση του τηλεφώνου αυτού θα πρέπει να προμηθευτούν με τηλεκάρτες. Για έκτακτες ανάγκες οι ομαδάρχες της κατασκήνωσης θα παραχωρούν κινητό τηλέφωνο στα παιδιά.

Επισκέψεις Γονέων/Κηδεμόνων:

Οι επισκέψεις σε καθορισμένη ημέρα έχουν σταματήσει από την ΣΕΚ, λόγω του ότι δημιουργούνταν σημαντικά προβλήματα στα παιδιά, από το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός γονέων/κηδεμόνων δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω εργασίας και παράλληλα λόγω του ότι κατά την επίσκεψη αρκετά παιδιά αποχωρούσαν με τους γονείς τους πριν από τη λήξη της κατασκήνωσης. Εάν οποιοσδήποτε γονιός/κηδεμόνας χρειάζεται να δει το παιδί του για σημαντικό λόγο, αυτό μπορεί να γίνει μετά από επικοινωνία με τον/την αρχηγό της κατασκήνωσης. 

 

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ΣΕΚ, στα τηλέφωνα 22849849 ή για έκτακτες περιπτώσεις στο τηλέφωνο 99 497211 (Πανίκος Αργυρίδης – Γενικός Οργανωτικός)

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo