Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των Εργαζομένων της «Caramondani Bros Limited»

Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των Εργαζομένων της «Caramondani Bros Limited»

Αναστέλλεται η 24ωρη απεργία που προανήγγειλαν οι 110 εργαζόμενοι της εταιρείας «Caramondani Bros Limited» παγκύπρια, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 24 Ιουλίου.

Σε μια ύστατη προσπάθεια που καταβλήθηκε με στόχο να μην διαταραχθεί η εργασιακή ειρήνη, οι συντεχνίες των εργαζομένων (ΟΒΙΕΚ-ΣΕΚ και Μηχανοτεχνιτών-ΠΕΟ) συναντήθηκαν την Τρίτη, 23 Ιουλίου με την εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκε από τις συντεχνίες νέα βελτιωμένη πρόταση προς την εργοδοτική πλευρά.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε όπως η νέα πρόταση κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου «Caramondani Bros Limited» για αξιολόγηση.

Αναμένεται, να απαντήσουν κατά πόσο αποδέχονται ή όχι την πρόταση περί τα μέσα Αυγούστου.  

Υπενθυμίζεται, πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν μέσα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση παρεμφερών ωφελημάτων.

Η Ομοσπονδία Βιομηχανικών Εργατοϋπαλλήλων Κύπρου Ο.ΒΙ.Ε.Κ. – ΣΕΚ και η Συντεχνία Οικοδόμων Μηχανοτεχνιτών, Ηλεκτροτεχνιτών Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου – ΠΕΟ επιμένουν στην ανάγκη για αυξήσεις μισθών με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Οι  εργαζόμενοι  κρίνουν πως η μισθολογικές αυξήσεις αποτελούν μονόδρομο για  κάλυψη των αυξημένων βιοτικών καθημερινών  αναγκών αλλά και της ακρίβειας η οποία συρρικνώνει τους μισθούς.