Κοινό υπόμνημα 13 οργανώσεων προς τον Πρόεδρο για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων κατά της ακρίβειας / Θετική ανταπόκριση

Κοινό υπόμνημα 13 οργανώσεων προς τον Πρόεδρο για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων κατά της ακρίβειας / Θετική ανταπόκριση

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Φ. Μάτσας, μίλησε στο ραδιόφωνο του Άστρα και στην εκπομπή «Χωρίς Όρια» για την αποστολή κοινού υπομνήματος της ΣΕΚ, σε συνεργασία με άλλες 12 οργανώσεις, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το υπόμνημα αφορά την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Σε μια περίοδο όπου υπάρχει γενικότερη απαξίωση σε σχέση με τα οργανωμένα σύνολα και τους θεσμούς, και σε μια εποχή που τα πολιτικά κόμματα δημιουργούν εικόνα αντιπαράθεσης καθημερινά, το συνδικαλιστικό κίνημα και η οργανωμένη κοινωνία μπορούν να βρουν τρόπους συνεργασίας. Παρά τις όποιες άλλες διαφορές και διαφωνίες, μπορούν να τεθούν οι σωστές βάσεις για να επιλύσουμε τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών», ανέφερε ο κ. Μάτσας.

Σημείωσε ότι αυτή η επιστολή είναι συνέχεια προηγούμενης επιστολής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με κάποιες προσθήκες. Υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον Πρόεδρο για τον καθορισμό κοινής συνάντησης, και αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία εντός των επόμενων ημερών.

Στην επιστολή τονίζονται επίσης τα προβλήματα που προκαλεί η ακρίβεια, καθώς και η αδυναμία συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της κοινωνίας.

Παράλληλα, παρατίθενται συγκεκριμένες εισηγήσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ επανέλαβε πως οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.