ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ, ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ • Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη

ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ, ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ • Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη

Η ώρα της Ευθύνης πλησιάζει και καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε ενεργά στις επερχόμενες εκλογές, την Κυριακή 9 Ιουνίου, διαμορφώνοντας με την ψήφο μας τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ψήφος του καθενός και της καθεμίας αποτελεί τη δική του / της φωνή μέσα από την οποία προασπίζεται τις πολιτικές που προάγουν την ευημερία, την ανάπτυξη, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Η συμμετοχή μας δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση για προστασία της δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών , σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις είναι πολλές.

Ας μην αφήσουμε λοιπόν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ας πάρουμε όλοι μέρος στις εκλογές και ας ψηφίσουμε υπεύθυνα και συνειδητά. Το μέλλον ανήκει σε όλους μας και η συμμετοχή μας θα δημιουργήσει τις προοπτικές για μια ισχυρή και συνεκτική Ευρώπη που θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και την ευημερία του.

Σε αυτή την προσπάθεια η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ETUC και η ΣΕΚ που αποτελεί
ενεργό της μέλος καλούν το σύνολο της κοινωνίας και ειδικότερα τους νέους που το μέλλον τους ανήκει, να δώσουν δυναμικά το παρών τους στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, ώστε η ψήφος τους να μετουσιωθεί σε ισχυρή φωνή που θα ακουστεί με στόχο τη δημιουργίας μιας Ευρώπης κοινωνικά πιο δίκαιης.

Μέσα από τη διακήρυξη-μανιφέστο της ΕTUC, τονίζεται ότι οι ευρωεκλογές οφείλουν να διαμορφώσουν, ένα κοινοβούλιο και μια ευρωπαϊκή επιτροπή που θα εργαστεί για ασφαλείς θέσεις εργασίας, για αξιοπρεπείς αμοιβές, για την Ισότητα των δύο φύλων, για δυνατά συνδικάτα,
για την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για έναν ισχυρό κοινωνικό διάλογο και για την υπεράσπιση και ενίσχυση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

To όραμα των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων εδράζεται στην Ευρώπη όπου οι πολίτες της θα ζουν ειρηνικά και θα εργάζονται χωρίς τον φόβο της φτώχειας, της ανασφάλειας, του Κοινωνικού Αποκλεισμού,
της έλλειψης σεβασμού, των διακρίσεων, της βίας του πολέμου ή της καταπίεσης.

Κύπρος

Οι επερχόμενες εκλογές στην Κύπρο πέραν από τους Ευρωβουλευτές θα αναδείξουν και τους τοπικούς
άρχοντες οι οποίοι θα κληθούν να εφαρμόσουν με επιτυχία τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι νέοι τοπικοί άρχοντες θα κληθούν να αναδείξουν διάφορα ζητήματα, προβλήματα και προτάσεις
για άμβλυνση και επίλυση τους. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια η ΣΕΚ θα βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, ώστε η μεταρρύθμιση να αποβεί ιδιαίτερα επωφελής και χρηστική για τους πολίτες ,μέσα από τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων.

Τόσο ευρωπαϊκά όσο τοπικά, το επίκεντρο των πολιτικών παρεμβάσεων θα πρέπει να αποτελεί ο άνθρωπος, η ενίσχυση της αγοράς εργασίας και της κοινωνικής δομής, σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Παράλληλα θα πρέπει να αναδειχθεί η ευρωπαϊκή κουλτούρα και ο πολιτισμός με σεβασμό και παραπομπές στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρατών μελών.

Η ΣΕΚ δεν δίστασε ποτέ να συγκρουστεί με κατεστημένα και συμφέροντα που δεν εξυπηρετούσαν
το κοινό όφελος. Σε κάθε εκλογική διαδικασία επιλέγουμε το συμφέρον της κοινωνίας και των εργαζομένων, τους οποίους για ακόμη μια φορά καλούμε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Δημοκρατίας και να προσέλθουν στις κάλπες, συμμετέχοντας ενεργά στις νέες προκλήσεις
που επηρεάζουν όλες και όλους μας.

Η ψήφος και η δημοκρατία έννοιες αλληλένδετες και αμοιβαία εξαρτώμενες συμβάλλουν στην προώθηση της συμμετοχής των πολιτών και στην επίτευξη της πολιτικής σταθερότητας και ευημερίας.

ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ