Ρίγη συγκίνησης στη μουσική εκδήλωση της ΣΕΚ για τον Μάρκο Δράκο

Ρίγη συγκίνησης στη μουσική εκδήλωση της ΣΕΚ για τον Μάρκο Δράκο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου η μουσική εκδήλωση της ΣΕΚ αφιερωμένη στον ήρωα της ΕΟΚΑ και της ΣΕΚ, Μάρκο Δράκο.

Η αίθουσα «Μάρκου Δράκου» στο Μέγαρο ΣΕΚ στον Στρόβολο πλημμύρισε από κόσμο που προσήλθε για να τιμήσει τη μνήμη του αγωνιστή, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 80 χρόνια δράσης και προσφοράς της ΣΕΚ, πρωταγωνίστησε η μνήμη του Μάρκου Δράκου, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος για την ελευθερία της πατρίδας το 1957.

Τραγούδια και μελοποιημένα ποιήματα αποδόθηκαν από καλλιτέχνες, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κυριάκου Κώστα, φέρνοντας στο προσκήνιο όχι μόνο την ηρωική του θυσία, αλλά και την συνδικαλιστική του δράση ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΣΕΚ.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Φ. Μάτσας, στο καλωσόρισμά του, εξήρε την προσωπικότητα του Μάρκου Δράκου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μάρκος Δράκος δεν ήταν γίγαντας, ήταν ένας απλός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, με πίστη στον Χριστό και στην Παναγιά μέσα του, με αγάπη στην Ελλάδα, ένας Λυκούργος, ο οποίος μπόρεσε να μετουσιώσει σε πράξη τον χαρακτηρισμό αυτό και στα λημέρια της ΕΟΚΑ και στην καθημερινή του ζωή».

Οι παρευρισκόμενοι, έντονα συγκινημένοι, παρακολούθησαν την εκδήλωση με σεβασμό και δέος, τιμώντας έναν αγωνιστή που θυσίασε τα πάντα για την ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια της Κύπρου.

Το μήνυμα της ΣΕΚ ήταν ξεκάθαρο: η θυσία του Μάρκου Δράκου παραμένει άσβεστο φως και φάρος έμπνευσης για όλους μας και ειδικά για τους νέους, που καλούνται να συνεχίσουν τον διαρκή αγώνα για δικαιοσύνη, ελευθερία και εθνική επιβίωση.