Συνάντηση ΣΕΚ – ΔΗΚΟ: Αναδείχθηκε η σημασία του κοινωνικού διαλόγου σε όλα τα ανοικτά εργασιακά ζητήματα

Συνάντηση ΣΕΚ – ΔΗΚΟ: Αναδείχθηκε η σημασία του κοινωνικού διαλόγου σε όλα τα ανοικτά εργασιακά ζητήματα

Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ και αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, με επικεφαλής την αναπληρώτρια Πρόεδρο του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αντάλλαξαν το πρωί απόψεις για όλα τα ανοικτά εργασιακά ζητήματα, που βρίσκονται ενώπιον του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα της ΣΕΚ, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της αναλογιστικής αναπροσαρμογής του 12%.

Το Δημοκρατικό Κόμμα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, επίσης, για την ανάγκη συλλογικής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, για την Πράσινη Φορολογική Μεταρρύθμιση, καθώς και για την ανάγκη επέκτασης του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων στο 80% των εργαζομένων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Φ. Μάτσας, δήλωσε πως ο δίαυλος επικοινωνίας με το Δημοκρατικό Κόμμα είναι πάντοτε ανοιχτός, υπογραμμίζοντας τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου.

Η αναπληρώτρια Πρόεδρος του κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ανέφερε πως ΣΕΚ και ΔΗΚΟ συμμερίζονται πολλές κοινές ανησυχίες, αλλά και πολλά κοινά οράματα, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το κίνημα στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, με στόχο να αξιοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγιστούν τα ζητήματα που έχουν συζητήσει.